בניצה בולגרית – הבורקס הבולגרי

באניצה בולגרית

אם יש מאכל אחד שמסמל את בולגריה יותר מכל, הוא ללא ספק הבניצה. הפאי המלוח והעשיר הזה הוא לא רק מאכל לאומי, אלא חלק בלתי נפרד מהתרבות, המסורת והיום-יום של כל בולגרי.


מה הופך את הבניצה למיוחדת?
הקסם של הבניצה טמון בפשטותה המבריקה ובשילוב המושלם של מרקמים. היא עשויה משכבות עדינות של בצק עלים (פילאס או יופקה) וביניהן מילוי גבינות עשיר, המעניק לה טעם מלוח ומנחם. האפייה בתנור הופכת את הבצק לפריך וזהוב מבחוץ, בעוד המילוי נשאר רך, עסיסי וחם.
אבל מעבר לטעם, הבניצה היא חוויה. היא מלווה כמעט כל אירוע בחיי הבולגרים: ארוחת בוקר משפחתית, חגיגות מיוחדות, מפגשים עם חברים או סתם כשרוצים להתפנק. היא מסמלת חום ביתי, מסורת ואהבה למטבח.

מקומות מומלצים לקנות מקיצה בסופיה

שם המקום כתובת של המקום
Sofiyska Banitsa לחצו למקום

מהם המרכיבים העיקריים של הבניצה?

ההכנה של בניצה מסורתית אינה מסובכת במיוחד, ודורשת רק מספר מצומצם של מרכיבים שיוצרים יחד שלמות:

  • בצק: הבסיס לבניצה הוא דפי בצק דקים במיוחד, לרוב בצק פילאס או יופקה.
  • גבינה בולגרית: המרכיב הכוכב של המנה. הגבינה הבולגרית (סירנה), שהיא גבינת פטה מלוחה, עשירה ומפוררת, מעניקה לבניצה את טעמה הייחודי.
  • ביצים: הביצים משמשות כחומר מקשר שמאחד את הגבינה ומוסיף רכות למילוי.
  • יוגורט: יוגורט בולגרי, הידוע במרקמו הקטיפתי ובטעמו העדין, משתלב במילוי ומוסיף לו לחות ורכות.
  • שמן/חמאה מומסת: שמן או חמאה נמרחים בין שכבות הבצק כדי להבטיח את פריכותו וליצור את המראה הזהוב והמגרה.

בפעם הבאה שאתם בבולגריה, אל תפספסו את ההזדמנות לטעום בניצה חמה וטרייה. זו הדרך הטובה ביותר לחוות את טעמיה האותנטיים של בולגריה, ולהרגיש כמו מקומיים אמיתיים. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *